Петте основателни причини да се съберете с бившия си са: 

#1 - Казват, че времето лекува. Минало е време и всеки един от вас е преодолял обидата, болката или унижението. Факт, с всеки следващ момент ние страдаме все по-мъдри и по-разумни. Преразглеждаме случилото между нас и осъзнаваме не само грешките на другия, но и нашите. Да, не е лесно да се признаем за виновен, но след това се чувстваме толкова по-лежерни.

#2 - Чуждата градинка не е толкова хубава, колкото изглежда. Ами да! Понякога си мислим едно, а то се оказва друго. Случва се в една връзка да се почувстваме изморени или отегчени от нея, мислейки си, че другаде би ни било по-хубаво. Да, но не. Често се сещаме за онези споделени моменти, когато двамата се били истински щастливи и тогава осъзнавате, че проблемите ви не били чак толкова големи.

#3 - Говорейки за проблеми. Всичко човешко е обратимо на този свят. Всичко минава и нищо не е все така както е изглеждало. С времето разбираме много неща за другия и за себе си. Помъдряваме и израстваме като личности. До като не сте били заедно всеки един от вас е имал време на премисли и да разбере, че никои не е идеален, и че в любовта е редно да приемаме партньора си такъв какъвто е, а не такъв какъвто бихме искали да бъде.

#4 - И двамата вярвате в т.нар. "втори шанс" и осъзнавате, че и двамата вървите в една и съща посока. Вярвате и мечтаете в едни и същи неща, очакванията ви от живота са сходни... Разбирате, че сте направени един за друг.

#5 - И не на последно място – не можете един без друг. Не търсете обяснение. Любовта е редно да се споделя, не притъпява. Не се спирайте да обичате.

Желаем на всички, които копнеят да възобновят връзката си със своя/своята възлюбен/а – кураж и късмет. Водете се от силата на любовта. Забравете за страха.