Не е тайна, че мъжът, който знае как да се отнася към една жена, печели лесно сърцето й. За жалост днес все по-рядко можем да станем свидетели на джентълменско отношение от страна на мъжете.

Все пак кавалери има, и когато се окажем късметлии да ги срещнем, сме приятно изненадани. Въпреки че шансовете да попаднем на истински съвременен кавалер са малки, не означава, че не можем да го разпознаем.

Мъжът кавалер отваря пръв вратата и я задържа, правейки ви път.

Винаги излиза пръв от автомобила, след което го заобикаля и ви отваря вратата.

Той ви гледа в очите и слуша внимателно това, което му говорите.

Мъжът кавалер отстъпва мястото си на бременни, майки с деца, болни или възрастни хора. Дори до него да е застанал друга жена, той отново ще отстъпи мястото си.

Точен, той винаги е навреме за среща. Освен ако не се е случило нещо непредвидено в последния момент.

По време на вечеря той изчаква дамата първа да посегне към храната на масата.

Мъжът кавалер влиза пръв в непознати места.

Мъжът кавалер върви от външната страна на тротоара, за да предпазва дамата. При влизане в топло помещение, той помага на дамата да свали връхната си дреха и да я сложи на закачалка. На излизане я държи, за да се я облече дамата.

Помага на майката с бебешка количка или на възрастна дама, нуждаеща се от съдействие. 

Мъжът кавалер пуска дамата да влезе в ресторанта преди него.

На слизане от автобуса той подава ръка на спътницата си или на възрастна дама, която има нужда от помощ.

Той е този, който бута количката или носи кошницата с покупки от магазина, независимо колко на брой са те.

Мъжът кавалер никога не прекъсва романтичната си разходка или вечеря, за да отговори на нечие телефонно обаждане. Освен ако то не се окаже твърде спешно. Тогава той задължително, преди да отговори на позвъняването, моли за извинение дамата до него.

Съобразителен, съвременният джентълмен предлага собствената си връхна дреха на дамата, в случай че навън е станало неочаквано студено.

Както можете да се досетите, в най-различни ситуации бихме могли да разпознаем един истински кавалер. Със сигурност съществуват още прояви на галантност от страна на силния пол, на които самите вие сте ставали свидетели и за които бихте искали да ни разкажете...