За разлика от мъжете, оргазмът често остава мираж за доста жени по време на секс. Това е сериозен проблем, за който имаме решение – само вижте следващите 12 златни правила за женски оргазъм.

1. Жените, които редовно мастурбират, стигат по-лесно и по-често до оргазъм по време на секс.

2. Разчистете спалнята от всичко разсейващо – изключете звука на телефона, приглушете светлината до минимум  и т.н.

3. Много жени не могат да получат вагинален оргазъм без клиторен, затова помолете партньора си да стимулира клитора ви преди и по време на полов акт. 

4. Масажът с ароматни масла отпуска мускулите и може да ви помогне да стигнете до оргазъм по-лесно, особено когато е около ерогенните зони.

5. Говорете мръсотии с партньора ви, разпитвайки го какво би искал да ви направи в леглото, което ще ви възбуди страшно, след като започнете да си го представяте мислено.

6. Предварителната любовна игра е изключително важна за жените – след 21 минути само 7% от тях не успяват да достигнат до оргазъм, според изследванията. 

7. Опитвайте различни видове оребрени презервативи, които допълнително да ви изпълнят с удоволствие.

8. Има два екстра момента на удоволствието в месеца – преди и след цикъла – когато оргазмът може да бъде два пъти по-силен от обичайното.

9. Ако физиономията на партньора ви не само не ви възбужда, но дори разсейва – затворете очи и използвайте въображението си, за да започнете да си представяте по-възбуждащи неща.

10. Пробвайте различни пози, за да намерите най-приятната за вас и кажете на партньора си как обичате да го правите.

11. Слънчевата светлина кара мозъка да отделят серотонин – решите ли да правите секс през деня, ще достигнете по-лесно оргазъм, отколкото нощно време.

12. Пийте чаша вино или чаша подсладено кафе, тъй като и двете имат стимулиращ ефект.

Майкъл Фасбендер и Кийра Найтли в кадър от филма "Опасен метод: Фройд и Юнг"