Правило си ви е впечатление как на сватбите едно от най-честите пожелания е "Правете взаимни компромиси"? Сякаш това е някаква панацея за дълъг любовен живот и в двойна доза го дават почти всички - от свекървата до вуйчото на третия братовчед. Всъщност в правенето на компромиси няма нищо лошо и това наистина може да е основата на една дълготрайна и хармонична връзка, но... В каква доза се взима това "лекарство"? Трябва ли да се правят почивки? Можеш ли да предозираш с компромиси?

Защото дори на най-милите двойки се случва да имат хапещи взаимоотношения, които правят от сладката като мед любов горчив тютюн.

Ето кои са 10-те най-дразнещи мъжки навика, които могат да побъркат всяка жена


1. "Това е женска работа!"
Пране, гладене, готвене, смяна на памперси, разхождане и игра с децата, миене на прозорци - всичко това не е женска работа. Това са онези препедствия, които стоят в пътечката на жената и тя неизменно минава и през тях. Иначе, да, всички сме с равен старт.

2. „Там... с другите женки“
Когато се съберем по женски, не говорим само за лакове, епилация и турски сериали. Да не кажа, че почти никога не се случва дори. Но пренебрежението, когато ти кажат "абе, там, с другите женки като се виждате", е доста дразнещо.

3. По-нисък от тревата. И не говорим за сантиметри
Да мънка, вместо да говори; да не смее да си поиска повишение на заплатата; да не учи нови неща; да е в най-интимна връзка с дивана са неща, които говорят за безсилие в характера. Всичко това е точно на противоположния полюс от онези черти, които има мъжът опора; мъжът, който е стабилен като вековен дъб и може да ти даде същата топлина и сигурност, каквито дава това дърво.


4. Хъркането
Това дори няма да го коментираме, защото встъщост е толкова голям проблем, че може да разруши семейство.

5. Да остави две парчета салам в чинията, за да не я измие
Ако прощавате това нещо на децата, то когато го прави мъжът, е побъркващо. Така в хладилника се озовават чинии със засъхнало сирене, парченце сварено яйце, два резена салам... Причината не е нищо друго, освен мързел. И все пак - ако и децата го правят, обърнете им внимание. Защото този, който е син на вас днес, утре ще е нечий съпруг, който ще дразни.

6. Да се чеше по чатала на улицата
Все още не сме намерили обяснение защо и как една жена може елегантно да опъне чорапогащите си, тайно да повдигне презрамката на сутиена, а мъжът разиграва такъв очеваден джобен пинг-понг, че се чудим дали не е започнала отменената Олимпиада.

7. Обещанието за ремонт
"Не напомняй на мъжа на всеки 3 месеца, че трябва да смени изгорялата крушка" - фразата е станала почти част от народния фолклор, защото отложените ремонти, висящите пердета, незакачените рамки за снимки са повсеместни. Сякаш някъде там в мъжките гени има един, създаден специално, за да не вземе мъжът случайно да смени тази изгоряла крушка навреме.

8. "Аз излизам!"
Ако жената трябва да се уговори с някоя баба да гледа децата, да координира с приятелка, която също да е свободна, да е наготвила преди това и ако може да е изкъпала децата, то той може просто да скочи в анцунга и да иде да разцъка едно мачле с приятели.

9. Казва едно - прави друго
За една жена срещата за вечеря започва няколко дни преди това. Тогава тя измисля с какво ще е облечена, има ли подходящи обувки, късно ли е да се боядиса, вълнува се... Мъжът може и само да вземе душ след работа и да сложи официалните дънки. И ако в последния момент той отложи срещата, защото е бил изнервен в работа, изморен е, топло му е или има 37 градуса температура, за него може и да не е нищо особено, но за нея е съкрушително. Ето това несъответствие в думи и действия ни побърква!  

10. Различният начин, по който разказва общите ви истории
Не стига, че е бил пиян и въобще не помни, но когато започне да разказва онази забележителна история, винаги изкарва вас смешната и прецаканата. После ви потупва по рамоти и пита "Е, що се изчерви сега!"


И все пак... Обичаме и сме благодарни на всички онези мъже, които знаят какво е емпатия, които са честни, които прегръщат, които гледат в очите, които са мед за тялото и душата. И, да, със сигурност ще пишем и за 10-те женски навика, на които мъжете се дразнят. адски много.