С вашия sex friend:

1. Запазвате си свободата – представете си, излизате с приятелки и срещате “мъжа на живота си” (поне така си мислите за вечерта)... не бидейки сериозно обвързана с вашия sex friend, можете спокойно да флиртувате и да изживеете флирта без да трябва да се оправдавате „кой?”, „какво?”, „защо?” и т.н.

2. Се чувствате комфортно – да, защото преди всичко сте приятели. Следователно не се притеснявате дали сте добре коафирана или гримирана.

3. Може да се чуете и видите по всяко време – и обратното, може да откажете среща без това да има особено влияние над връзката ви.

4. Харчите по-малко – няма нужда от предварителни уговорки, вечери в ресторант или романтични излизания, които са свързани с разходи. Всичко е изяснено от самото начало – неангажиращата ви връзка ви дава правото да не привилегировате подобни “аксесоарни” поведения.

5. Нямате задължението да го запознавате с вашите родители – в крайна сметка няма да се венчавате. Вие просто се наслаждавате пълноценно и отговорно на живота.

6. Се чувствате по-уверени – като жена, да имаш sex friends е ласкателно. Тя се чувства желана и красива, независимо от това, че няма сериозна връзка.

7. Е по-сигурно – тъй като с него може да си осигурите редовен полов живот, но това не означава да пренебрегвате контрацептивите.

8. Е по-хубаво отколкото със секс играчка – няма аксесоар, който би могъл да замени усещането на мъжко присъствие. Една играчка, не може да достави онова удоволствие, което приятелят ви може да ви направи.

9. Няма ревност – Ако случайно и двамата се озовете на едно и също място и по време на вечерта друг мъж ви ухажва, sex friend-ът е последният човек, който ще ви иска сметка или ще ви се сърди.

10. Може да говорите с него за други мъже – Sex friend-ът е един от най-близките ви приятели, той знае (почти) всичко за вас. Следователно може да искате от него съвет или мение за друг мъж, който харесвате.