Тялото е създадено за движение. Всяко раздвижване повдига енергията и помага да изгорите излишните калории. Не е задължително физическата активност да се извършва единствено във фитнес зала.

Ето няколко идеи, които могат да ви помогнат да се почувствате по-енергични и жизнени:

-Придайте жизненост на походката си, дори когато излизате да изхвърлите боклука. Движете се по-чевръсто и не ползвайте асансьор. 

-Особено в хубаво време под раззеленените дървета, кратката разходка освежава. Ако искате да се срещнете с приятелка, предложете й да походите пеш.

-Разхождайте се, докато говорите по телефона вкъщи. 

-По време на любимото шоу по телевизията вместо да гледате от фотьойла, т.е. отново обездвижени, направете стречинг, разтягане на мускулите или потанцувайте. Стречингът не изисква разход на много енергия, но подобрява вашата подвижност и пластичност.

- Заигравайте се с вашия домашен любимец. Тичайте с куччето,  когато ви тегли. Почувствайте детето в себе си, така че, да усетите учестяване на пулса, а това ще ви направи по-щастливи. 

-Вместо да ползвате автомивка в почивния ден, измийте автомобила сами. Придайте сексапил на "дейността” и здравата поработете.