Колко безценно е здравето разбираме най-добре, когато сме болни. И бързопреходната болест ограничава силите, енергията и ентусиазма ни, да не говорим за загубата на сетива, без които се лишаваме от пълнотата в радостта от живота. Неслучайно поздравът ни при среща с хора е именно: "здравей”.

Здравето е нашето физическо богатство

Какъв смисъл има да достигнем върхове в кариерата, да имаме "тлъсти" банкови сметки и имоти, ако междувременно се разболеем или не сме създали семейство?

Много са начините за мотивиран човек да постигне финансово богатство. Парите действително са много важни и необходими. Чрез тях улесняваме бита си. Те ни позволяват да се ограждаме с повече красота. С тяхна помощ можем да бъдем по-щедри към хората, които обичаме. Но, богатството не се изчерпва с финансовото благосъстояние. Снимка: freedigitalphotos.net

"Има седем елемента, които трябва да издигнете на световно ниво, за да се наречете богати”,

пише Робин Шарма в книгата "Наръчник по величие”. По пътя към успеха е необходимо човек да запазва самоуважението си. В главоломната надпревара да съхрани позитивната си нагласа и вътрешно спокойствие. Опазените - самоуважение, позитивизъм и спокойствие, на фона на стресовия съвременен  живот, са така ценното вътрешно богатство.

Правилният избор на професия, която да носи удовлетворение от свършената работа, допринася както за себеуважението, така и за още едно ново обогатяване -  професионалното богатство.

Няма успял човек, който в края на живота си да съжалява, че е поставил семейството си на първо място. В това се изразява семейното богатство. Дълбоката връзка с близките и с приятелите се превръща в осъзната сила, която може да устоява пред егоистичните импулси за финансови върхове и професионални стремежи.

Какво означава финансово богат човек, без широк светоглед, без познанства с най-разнообразни хора, без посещенията на много нови отдалечени места. Богатството от приключения е част от същинското човешко богатство.

Всеки от нас копнее да бъде значим. Който живее, прилагайки своя потенциал и талант така, че светът да става все по-красив, по-уреден и по-удобен, несъмнено ще изпита радост от своето богатство на личен принос.

Снимка: freedigitalphotos.net

Нека не забравяме тези седем елемента на богатството, ако искаме да постигнем удовлетворение и да придобием истинското човешко богатство.