Насочете мислите си върху причината за пониженото си настроение. Най-често това са еднообразие и липса на добри социални контакти. Направете промяна в ежедневието си. Скучното прекарване на вечерите по един и същи начин няма как да  ви създаде веселост. Ангажирайте се с нови знания като се включите например, в курс по танци или в готварски курс. Шансът да срещнете интересни хора, докато танцувате, многократно се увеличава. Съвместните занимания са винаги полезни и приятни, а всяко новопридобито умение дава повече самочувствие и подобрява настроението.

Доставете си удоволствие с нова ваза, декоративни възглавнички в свежи цветове и най-различни аксесоари, върху които погледът ви ще се задържа с удоволствие. Именно ярките цветове са подходящи за по-дребни декорации. Настоението у дома може да подобрите със запалени свещи в тъмните есенни следобеди и с още по-силен ефект ще има, ако от тях се разнася аромат на канела, роза или жасмин.  

Позволявайте си да се смеете, въпреки преобладаващото множество от сериозни и делови хора. Недейте да превръщате скуката в нормален начин на съществуване. Вашият уникален живот ви е обучил в много умения и мъдрост. Помагайте на другите с тях. Излъчвайте положителни емоции с усмивка и знайте, че сте победители в битката за добро настроение.

Опазете своята ведрост, въпреки грубостта и студенината, с която се срещате. Вие ще бъдете предпочитана компания и ще получавате удоволствие и удовлетворение от усмихнатите  лица на хората, които срещатe, защото усмивката е заразителна. А и на всеки му е приятно да бъде заобиколен от щастливи хора. 

Още по темата може да чуете от аудиозаписа "Добавeте цвят в живота си", публикуван в началото. Това е целият разговор, проведен в ефира на bTVRadio в предаването "За София" с радиожурналиста Светослав Николов на 4 ноември 2014 г.

Свързани статии