Британските учени откриха нова техника, която може да показва предразположеността на човек към меланоми и рак. Изследователи от Кралския колеж в Лондон са разработили изцяло нов метод за диагностика. Най-интересното е, че не е нужно да се прави от лекар, а може да се използва във всеки дом.

Какво трябва да направите?

Облечете си потник. Разтворете дясната си длан. Внимателно огледайте цялата ръка и пребройте всички родови петна и ясно оформени бенки, които имате от рамото до върха на пръстите. 

Според резултатите в този доклад, ако те са повече от 11, това означава, че по цялото тяло са над 100. А това респективно води до извода, че има риск от образуване на меланоми. 

Изследователите обясняват, че броят на невусите по тялото е един от най-важните маркери за риск от рак на кожата. 

Защо дясната ръка и каква е връзката с меланома?

Изследванията са установили, че дясната ръка дава най-точна мярка за общия брой на петната и Те се провеждани в продължение на почти девет години, считано от 1995 до 2003 г., с участието на 3594 жени. Изследователите смятат, че този нов метод за диагностика ще помогне на лекарите бързо и точно да идентифицират проблемите на пациентите.
Меланомът е вид рак на кожата, който онколози наричат ​​"черната кралица на туморите" заради неговата ужасна сила. Този вид рак се развива почти светкавична скорост, много бързо дава метастази и може да доведе до трагични резултати.