Пиейки по чаша вода с лимон на ден, можем да се сбогуваме с цъфналите краища и късащата се коса. Освен това заздравява скалпа и с това предотвратява появата на пърхот. Но не само. Чаша вода с лимон...

  • Премахва киселините. След богата вечеря, стомахът се натоварва повече от обичайното. На следващата сутрун е възможно да имате усещане за подутост и дискомфорт. Топлата вода почиства организма, а флавоноидите от лимоновия сок намаляват киселинността в стомаха.

  • Ако пием всяка сутрин чаша вода с лимон, ще успеем да поддържаме теглото си. Това е особено важно за тези от нас, които следват определен хранителен режим и желаят да запазят новото си тегло.

  • Цитрусовата напитка стимулира стомашно-чревния тракт. Подобрява способността на тялото да усвоява хранителните вещества през целия ден и помага на храната да премине през системата си с лекота.


  • Изчиства организма от токсини. Водата с лимон допринася за pH баланса на тялото. Тя пречиства черния дроб и премахва токсините.

     
  • Oсвежава дъха. Освен това лимонът облекчава болката и възпаленията на венците. Имайте предвид, че лимонена киселина може да ерозира зъбния емайл, затова дозирането е изключително важно. В тази връзка препоръчително е да си миете зъбите преди да изпиете сутрешния тонизиращ коктейл, така че организмът да усвои всички нейни качества.