Това не е завъртяна и трудна екзотична торта, а лесен десерт, който всеки може да направи. Пълнежът се приготвя с четири основни съставки - пълномаслена сметана, мед, лимон и екстракт от ванилия. Основата е хрупкава кора, смес от сладки бисквити, крекери за хрупкавост и масло. Когато се комбинират, се получава сладко-солена основа за кремообразния лимонов пълнеж.
Единственото, което ви остава да направите, е да изберете хубави пресни плодове, с които да декорирате отгоре. Идеални за пролетта и лятото са ягодите и черешите.
Съставки
- 8 бр. Солени крекери
- 1 ч.ч. Маслени бисквити
- 6 с.л. Краве масло
- 6 с.л. Пчелен мед
- 3 ч.л. Пълномаслена сметана
- 1 с.л. Лимонова кора
- 1/3 ч.ч. Лимонов сок
- 1 ч.л. Ванилов екстракт
- 1 щипка Сол
Начин на приготвяне
- 1. За основата направете бисквитите и крекерите на трохи в пасатор. Добавете маслото и 2 супени лъжици мед и отново пулсирайте, докато сместа стане хомогенна и всичко се държи заедно на тесто.
- 2. Оформете тестото, като го притиснете по дъното и стените на форма за тарт с диаметър 20-22 см. Загрейте фурната на 180 градуса. Печете 8 минути.
- 3. През това време смесете сметаната с останалото количество мед и лимоновата кора. Сложете на котлона, докато кипне. Оставете да поври 5 минути, отстранете и добавете лимоновия сок, ванилията и солта. Оставете да изстине 10 минути.
- 4. Изсипете лимоновия крем в изпечената основа. Покрийте със свежо фолио и охладете 1 час.
- 5. Преди да сервирате, отгоре поставете пресни плодове.