Шведската фитнес блогърка Джели Девот показва нагледно каква физическа трансформация се случва с тялото на човек, когато спре да пие алкохол.

"Водех изключително нездравословен начин на живот - пиех много алкохол и изобщо не ходех до фитнеса, за да правя упражнения", пише блондинката в уебсайта си.

Но след като намалява консумацията на алкохол от три пъти седмично до чаша вино през седмица, резултатите за нея не закъсняват. Промяната включва ежедневни тренировки и здравословно хранене, разбира се.

Сега 27-годишната красавица, отказала алкохолните напитки, се надява да вдъхнови останалите да направят същата позитивна промяна в живота си, като вече има над 573 000 последователи в Инстаграм.

Девот споделя "преди и след снимка" в социалната мрежа - на 20 години, когато е прекалявала с алкохола, както и на 27 години, когато е само на вода. Кадърът, събрал над 13 000 харесвания, показва драстичната разлика в начина, по който изглежда тялото й - в голяма степен заради ограничената консумация на алкохол.

Въпреки че тренира във фитнес залата между 3 и 6 пъти седмично, за нея най-важната промяна е спирането на алкохола. "Просто е невъзможно да имате здраво тяло и ум с толкова много пиене на алкохол", споделя Девот пред "Cosmopolitan".

Заменяйки питиетата с вода и поничките със зеленчуци, тя успява да свали над 13 килограма от телесното си тегло за едва 4 месеца. Трансформацията обаче не е само физическа. "Най-важното е, че спрях да се мразя и заобичах себе си", пише Джели в Инстаграм.