Чували сте за диетата за отслабване със зелева супа. И действително тя върши чудеса за редукция на теглото. В консумираното количеството няма ограничение, но поетият течен обем не стимулира да ядете ненаситно. Зеленчуковите супи действително са много полезна и лека храна. Редовно в седмицата може да си включите един ден за разтоварване само на зеленчукова супа. Още на следващия ден ще усетите лекота и по-лесно закопчаване на полата или панталона.

Ако сте решили да свалите 1-2 килограма започнете диетичен режим със супи в продължение на една седмица. Това означава, че няма да гладувате, но не си сервирате филийки хляб, месо и колбаси към тях.

Мотивация за избор на диета със зеленчукови супи може да получите от следващите четири ползи:

Богато съдържание на фибри

При консумацията на зеленчукови супи със сигурност консумирате много фибри, които ще подобрят перисталтиката и изчистването на червата. Те са отлични за подобряване на храносмилането и премахват подуването на корема.

Ниска калоричност

Зеленчуците са продукти с ниска калорийност, като изключим картофите и царевицата, но когато не приемате захар и брашно, малки количества от тях ще ви създават чувство на ситост и стомахът ви няма да "пристъргва" празен.

Изобилие от витамини

Повечето зеленчуци не изискват дълго варене и в тях се запазват витамините. Освен това различните зеленчуци са като менделеева таблица  - съдържат целия набор от микроелементи, които попадат в зеленчуковия бульон. Това изобилие от полезни вещества укрепва имунната система и добавя жизненост по време на диетата. Кръвното налягане също се нормализира.

Течна храна

Течната храна добавя вода на тялото и поддържа тургура на кожата. А нали това е целта - по-добър външ вид и самочувствие. Осигурете си разнообразни зеленчуци, каквито обичате и се  възползвайте от рецептите в новия ни сайт Bistro.bg.