Все още е сезонът на тиквата, от която може да се приготвят ястия с различни вкусове, обогатени от различните подправки. Освен десерти от тиква, може да си сготвите най-различни супи. Ето канадска рецепта за тиквена супа с джинджифил, тахан и канела:    

Продукти за 4 порции

½  тиква кестенка

1 глава кромид лук

1 ч.л. настърган корен джинджифил

1 ч.л. канела

3 с.л. олио

Сол на вкус

4 ч.л. сусамов тахан

1-2 стръка розмарин или магданоз

Лют червен пипер по желание

Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета. Една глава кромид лук се нарязва на дребно и се задушава с настърган джинджифил в дълбока тенджера с олио на дъното. Добавят се парчетата тиква и се разбъркват заедно с лука. Наливат се 4 чаши топла вода. След като тиквата се свари до готово състояние се прибавя канела и сол на вкус. Накрая се пасира в блендер. Сервира се с лъжичка тахан към всяка порция. Може да се украси с розмарин или магданоз, а любителите на лютото да си добавят щипка лют червен пипер. Супата се поднася гореща с филийки, намазани с маргарин.

Още разнообразни идеи за ястия в дните за постене ще откриете в "Постни рецепти на деня”.