Водата е здраве във всеки смисъл на думата. Но някои хора се ужасяват при мисълта, че трябва да изпият на ден поне литър и половина или два, за да бъдат здрави. За тяхно успокоение ще споделим резултатите от ново изследване, проведено от университета в Илинойс. Според него, ако пием допълнително само една до три чаши вода дневно, е достатъчно, за да подобрим калорийния баланс.

В изследването са участвали малко над 18 000 пълнолетни американци. Резултатите показват, че една допълнителна чаша вода дневно намалява приетите калории средно с 68. При три чаши вода калориите са 205.

Същевременно приемът на мазнини също спада – с 1,7 грама при една чаша и 5 грама при три допълнителни чаши вода. При захарта понижението е с 6 грама за чаша и съответно 18 при три чаши. Холестеролът също спада.

Така че – пийте вода. За да се улесните при приемането на по-големи дози, винаги дръжте бутилка на една ръка разстояние. През пролетно-летния период можете да хапвате повече краставици и диня, защото те съдържат много вода.