Чували сте за визуализации, а може би сте гледали и популярния филм ‘’Тайната’’? Дори не подозирате обаче, че силата на ума може да помогне да стопите всеки излишен килограм. Вижте как:

Визуализирането на желаното тяло подтиква подсъзнанието ви да се настрои за действия, които ще помогнат да се доближите максимално до желания външен вид, и обратно: фокусирането върху личните недостатъци, оплакването и недоволстването, причиняват действия, които ги засилват. Тялото реагира в унисон с мислите, с които е изпълнено съзнанието:  например, ако сте изпълнени със страх, недоволство, гняв, хормоналната ви система е напрегната и е много трудно да се справите с излишното тегло. Сякаш всичко се случва напук на вас! Наличието на желание, воля и мотивация, дори и благоприятни обстоятелства, зависят изцяло от позитивно настроения ум: благодарността, усмивката, щастието, правенето на добро и любовта, карат тялото да се чувства сигурно и намалянето на мазнините става лесно. Сякаш всичко върви по вода.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Ето как работи една визуализация: за съзнанието всяка мисъл се приема за истина. Независимо дали режете лимони или си мислите, че режете лимони, тялото откликва: отделяте слюнка. Ако в съзнанието си сте красиви, обичате се, докосвате се с желание и се оглеждате в огледалото с радост, тялото ви ще откликне като ви помогне да постигнете желаната форма. Тялото следва указанията на ума, с други думи - ако постоянно се оплаквате, че имате коремче и бричове, тялото ще ги задържи, за да не се конфронтира с ума ви. Съзнанието и тялото винаги са в унисон.

Преди да започнете какъвто и да било режим за редуциране на теглото, първо минете на ‘’диета за позитивно мислене’’. Тя ще подготви подсъзнанието ви за всички действия, които ще гарантират успех.