Канадски учени изчислиха броя килограми, който е редно да свалим или качим, за да ни проличи, че сме отслабнали или напълняли. 

#Под 4 килограма разликата е незабележима 

Вследствие на осъществено проучване от специалисти от университета по психология в Торонто, се оказва, че е нужно да свалим между 3,5 и 4 кг, за да ни проличи, че сме отслабнали. Това важи за хора на среден ръст. В изследването са участвали мъже и жени между 20 и 40 годишна възраст, на които са били взети отпечатъци на лицата в силиконови форми преди и след отслабване. С помощта на дигиталните технологии, специалистите са изобразили образите в 3D формат, така че да могат да сравнят и установят разликите.

Част от експеримента е било и запитването до външни лица, които са имали като задача да изразят своето мнение – "кое лице е по-атрактивно". Резултатите водя до друго заключение. 

#За да бъдем по-привлекаелни, в очите на околните, е редно да свалим два пъти повече тегло. Това означава 6,3 кг при жените и 8 кг при мъжете. 

Говорим за диети, но наближават празници, на който е редно да се насладим опитавайки вкусните кулинарни решения, поднесени на трапезата. Седейки на маса, никой няма да забележи дали сме с +/- един килограм в повече или в по-малко.