Чудиш се коя диета да започнеш? искаш да е подходяща, но и да дава бързи резултати. Прочети по-надолу. Или просто се присъедини към нашето Facebook събитие - отслабни 5 кг за 1 месец.

Диета на Пиер Дюкан

Какво представлява?
Протеинова диета в 4 части - ударен период ( с продължителност от 7 до 10 дни), смесен период (с продължителност до 10 дни), запазване на постигнатото тегло (по 10 дни за всеки свален килограм), стабилизиране на теглото.

Как работи?
В първия период се консумират само храни, богати на протеин – печено или варено телешко, говеждо, пилешко, птиче, морски дарове, риба, млечни продукти и яйца. Консумацията е строга – нищо извън списъка с тези храни не е позволено.
В смесения период се редуват дни, в които се консумират само протеини и такива, в които протеините се комбинират със зеленчуци, приготвени без олио.
В третия период се запазва храненето от втория, като се добавя по един плод на ден, 2 филии пълнозърнест хляб. Позволени са 2 по-богати вечери в периода.
В периода на стабилизиране на теглото към храната се добавят 3 с. л. овесени ядки на ден. С тях се регулира перисталтиката.

Резултати:
Тази диета дава бързи резултати, които могат да се видят в рамките още на първата седмица.

Лунна диета

Какво представлява?
Диета с прием само на течности, чието начало е половин час преди нова фаза на луната, краят също. Например – започвате 30 минути преди новолуние и приключвате 30 минути преди то да свърши.

Как работи?
Приемат се много течности – вода, плодови и зеленчукови сокове, чай без захар. Целта е течностите да изхвърлят ненужните токсини и да се изчистят излишните мазнини.

Резултати:
Максимумът свалени килограми е 3 за една седмица.