Те ни дават съвети за хранене, казват ни какво да правим, за да отслабнем, пишат статии и изготвят хранителни режими, за да бъдат хората здрави и със стегнати тела. Как обаче изглеждат самите те? Защото за работата на един човек безспорно можеш да съдиш и по начина, по който той я прилага върху самия себе си. Няма да повярвате, че един зъболекар е добър, ако е с изпочупени и криви зъби, нали? Също както няма да си купите продукт срещу пъпки от козметик, чието лице е обсипано с такива. Дали известните  диетолози са слаби или дебели и колко жизнени и свежи изглеждат?

Запознайте се с диетолозите.

Георги Гайдурков
Той е завършил медицина (1985) в Медицинска академия, София; специализирал е нутрициология към Свободен медицински факултет, и е завършил магистратура по психология към СУ „Св. Климент Охридски”. Развива лечебната и профилактична система за хранене, която нарича “Човешко хранене”.

Основни постулати при диетите:
Периодичното гладуване е здравословно.
Непосредствено след ставане сутрин не бива да се закусва, защото организмът има енергия от приетата предния ден храна.
Солта се заменя с подправки, лимон и сок от целина; олиото и зехтинът - с авокадо, смлени ядки и домашно приготвено песто; хлябът и тестените изделия - с кафяв ориз, елда, лющено просо.

Снимка: Facebook

Людмила Емилова
Тя е завършила (1969) Медицинския институт във Варна. Впоследствие придобива специалности по вътрешни болести и ревматология и кардиология; завършва магистратура по здравен мениджмънт.

Основни постулати при диетите:
Омекотено лечебно гладуване с плодове и чай в продължение на 20 дена. 
В условия на глад, тялото може да използва почти цялата си енергия за прочистване на клетките и изгаряне на мазнините.

Снимка: Facebook

Донка Байкова >>>