Познавате ли хора, които имат време и за спорт, и за приготвяне на богата и вкусна здравословна храна? Не са много.

Ново изследване от Университета на Охайо показва, че колкото повече време прекарваме в готвене, толкова по-малко време ни остава за спорт. Учените предупреждават, че тази тенденция означава, че трябва да ревизираме навиците си, за да изразходваме малкото си свободно време по най-ефективния начин.

Това изследване е добро напомняне, че не винаги ни стига време за всичко.

Да потичаш сутрин или да си направиш полезна закуска и обяд?

Да поспиш до късно или да станеш за да започнеш приготовленията за неделния пикник с приятели?

По време на сесии с моите клиенти, много често ми се налага да помагам в решаването на такива дилеми. Ето и някои от подходите, които прилагаме с успех:

1. Изберете вид спорт, с който гарантирано ще постигнете целта си. Искате стегнато дупе? Наемете си треньор и направете няколко тренировки, в които да се научите правилно да използвате тежести, за да стегнете мускулите бързо. Искате да се разтоварите психически, но нямате време за разходка в планината? Идете в близкия парк в обедната почивка и се насладете на природата. Не се лутайте от един вид спорт или активност на друг, така ще изгубите време. Намерете кой е най-добрият и инвестирайте времето си в него.

2. Свалете малко стандартите. Да, чудесно е всеки ден да имате 3 разнообразни, цветни и красиви ястия, но ако всеки ден отделяте по час, за да готвите, а вечер сте съсипани без сили за спорт или забавления, време е да опростите менюто си. Няма нищо лошо в това да обядвате и вечеряте едно и също или да сготвите по-голямо количество в неделя, за да имате готова храна за седмицата.

3. Заложете на комбинациите. Вместо да отидете с приятелка на кафе, идете заедно във фитнеса и покарайте колело. Вместо да отидете на гости, поканете всички на разходка и пикник! Убедете половинката си да отидете на спа, вместо на бар. Съберете се с приятели и заедно сгответе полезните храни за седмицата, вместо всеки сам да губи време всеки ден. Помислете има ли място за движение и здравословна храна в ежедневните ви дейности и комбинирайте смело!

Със съдействието на www.artofrealfood.com