Сигурни сме, че всяка жена поне веднъж в живота си е правила диета, след която е върнала мълниеносно килограмите си. Искаме да ви кажем, че не сте сами, а също и че това е опасна стратегия, с която да влезете във форма – оказва негативни последици не само върху тялото, но и върху настроението ни. Ето как:

Качваме килограми отгоре
Освен че бързо ще възвърнете първоначалното си тегло, е напълно реално и възможно дори да качите отгоре. Това се случва с 1 от 3 жени, които са на диета и възвръщат теглото си след края й. 

Лесно се депресираме
Постоянното качване и сваляне на килограми винаги се отразява върху настроението на жените – чувстваме се подтиснати и некомфортно в тялото си. Често дори се самообвиняваме, че сме се провалили в едно на пръв поглед лесно нещо – да влезем във форма и да отслабнем.

Чувстваме се изолирани
Жените бързо сменят настроенията си. Радостта от свалените килограми лесно може да прерасне в чувство, че ние сме единствените, които не можем да изпълним поставената цел. Това от своя страна ни кара да се затваряме в себе се и да не искаме да виждаме други хора – още повече, ако те са слаби.


Еластичността на кожата намалява
Всеки път, когато надебелеем и отслабнем, кожата ни губи по малко от еластичността си. Представете си колко пъти сте отслабвали и сте си връщали килограмите. Възрастта също оказва своето влияние. Ако вземем под внимание и двата фактора, това със сигурност означава, че кожата ни скоро няма да изглежда еластична и стегната като на 20.

Появяват се стомашни проблеми
След период, в който сме били на диета и сме ограничавали количеството и вида храна, винаги идва период на обилно преяждане. Или пък след период на обилно хранене решаваме, че искаме да отслабнем и започваме да ограничаваме храната, която приемаме. Това, със сигурност, нарушава баланса на стомаха, което може да прерасне в сериозни стомашни проблеми.

Уврежда сърцето
С особена сила това важи за хора, които страдат от сърдечно заболяване – рязкото намаляване на теглото и още по-рязкото качване след това са сериозен фактор, който има своите неблагоприятни ефекти върху сърцето.