С толкова много красиви тенденции в храните в Инстаграм лесно се подаваме на изкушението и ги пробваме макар и да сме на диета. Някои от тях са истински полезни за тялото ни и богати на хранителни вещества важни, а пък други изглеждат цветни и креативни, но пък са пълни с калории. Кои от тях са истински добри за фигурата ни? Вижте някои от нашите предложения, като най-полезните от тях са сред първите места.

6. Blue majic

Blue majic е екстракт от спирулина, синио-зелени водорасли, които съдържат растителен протеин правейки го подходящ за засилване на усещането на насита. Спирулината е известна със своите противовъзпалителни преимущества, както и със сериозната антиоксиданта сила. Проучвания на спирулина и конкретно на blue majic не показват обаче особено въздействие върху отслабването.

5. Филийка стил „русалка”

Филийките сутрин стил „русалка” или „еднорог” са красиви за вашия Инстаграм, но не са полезни за фигурата ви - все пак това е оцветител за храна примесен с крема сирене върху хляб. Ако промените съставките обаче можете да се радвате на подобна вкусотия – просто заменете традиционното крема сирене с такова от бадемово мляко, тъй като то има по-малко калории, пък има повече комплексни въглехидрати и полезни мазнини.

 4. Смути боул

Смути боул е супер лесен начин да включите полезните хранителни свойства от плодовете и зеленчуците в диетата си, както и да увеличите приема на фибри. Опитайте се да включвате заедно с плодовете и други продукти като мюсли, цедено кисело мляко и ядки.

3. Чия пудинг

Този суперхранителен десерт, задоволява апетита за сладко, а също така и дава доза енергия. Повечето въглехидрати в чията идват от фибри, които не са калорични, а пък ни засищат. Тези компонени са ключови, когато става дума за загуба на тегло. Бъдете внимални колко семена добавяте към буркана си, тъй като една порция от две супени лъжици съдържа приблизително 150 калории.

2. Авокадо тост

Комбинацията от фибри и мазнини в тоста с авокадо ще ви накара да се чувствате сити, което от своя страна ще намали приема ви на въглехидрати и ще повлияе позитивно на фигурата ви. Добавете и яйце отгоре за допълнително протеин. Внимавайте обаче с порцийте, тъй като авокадото не е нискокалоричен плод – добавяте до ¼ от него на филийката.

1. Буда купи

Подобно на салата, тези „купи на Буда” съдържат всичко, което да ни поддържа сити, от зърнени култури, зеленчуци до протеини. Това ги прави една от най-популярните тенденции в храните на годината. Тъй като са богати на хранителни вещества от продукти като авокадо, нахут, сладък картоф и ориз те могат да се приемат в по-големи порции, разбира се, без да се прекалява.