Възползвайте се от първите есенни дни, за да се насладите на цялата благоуханна прелест,с която природата ни радва през този така красив и пъстроцветен сезон. Неговите сладки дарове не само ще доставят така необходимата за тялото ни енергия, но и ще ни направят още по-красиви и жизнерадостни.

Ако искате да пречистите тялото си, може да изберете един ден от седмицата и да се отдадете на вкуса и очарованието само на един от тук посочените плодове или да го направите част от дневната си диета. Всеки един от тях притежава вълшебни антиоксидантни свойства и оказва благотворно въздействие върху перисталтиката.

Важно правило е плодовете да бъдат пресни и небелени (когато е възможно), тъй като по-голямата част от витамините се намират именно в кората. Можете да започнете деня си с чаша пресен сок от есенен плод, комбиниран със зеленчук. И така...

Ябълките

Тези бижута на есента намаляват нивото на холестерола и са сигурна превенция от сърдечно-съдови заболявания. Ябълките съдържат калий, благодарение на което оказват благотворен ефект и върху кръвното налягане. Високото съдържание на витамин С в ябълката я превръща в мощен стимулатор на имунната система. Консумацията на ябълки влива на организма енергия и се бори срещу есенното безсъние. На 100 г ябълки се падат едва 80 калории, което ги превръща в чудесно средство в борбата ни с килограмите.

Ябълките ни правят не само здрави, но и красиви. Като част от състава им са хидро-алфа киселините, които имат свойството да ексфолират и освежават кожата. Пектинът пък придава мекота и еластичност на кожата. Така че, една маска от пасирана ябълка, нанесена върху лицето и деколтето ще гарантира сияйния и младежки вид на кожата ни.

В менюто: 3 ябълки на ден >>