Когато се храним е редно да дъвчем всяка хапка поне 25 пъти. По този начин улесняваме храносмилането и не само... наслаждаваме се повече на храната.

Когато ни предстои събитие, където ще има изобилие от кулинарни изкушения, хубаво е да изядем едно или две твърдо сварени яйца преди да тръгнем. Те ще ни заситят и по-лесно ще устоим на примамващите вкусотии.

Поне едно от дневните ни ястие трябва да се състои предимно от сурови зеленчуци. Колкото повече избягваме добавените сосове, толкова по-добре.

Обичаме хляб, особено когато е прясно изпечен и излиза от фурната. Ах, този аромат. Всички знаем, че не е диетично да се яде хляб, но ако наистина искаме, защото да не си отрежем една прозрачна филийка?! Но само толкова.

За да поддържаме тялото си здраво, запазвайки идеалното тегло е препоръчително да ядем веднъж седмично варен ориз, без никакви мазнини.

Диетолозите препоръчват 10-20 минути преди хранене да пием две чаши вода. Така ще се чувстваме сравнително сити, съответно ще погълнем по-малки количества храна.

Също така, хубаво е да имаме сушени плодове в чантата в случай, че ни пригладнее и вместо да посягаме към нездравословни храни, един сушен плод е не само полезен за здравето, но и добрър компромис за тънката ни талия.

Хубаво е веднъж месечно да си набелязваме ден, в който ще имаме за цел да прочистим организма си с много течности (предимно вода) и плодове (за предпочитане ябълки).

От друга старана солта и алкохолът са друг вид "враг" на стройната ни фигура. За това е препоръчително да ги сведем до минимум. Както и захарта. От време на време, но без да прекаляваме.

И не на последно място – да спортуваме. Да, понякога е трудно да намерим време, но за това и ходенето е достатъчно раздвижване