Краят на пролетта е времето, в което сериозно започваме да се оглеждаме за по-елегантни и фини тоалети за лятото. Това е и времето, когато най-много от всичко искаме да си върнем или постигнем желаната фигура. За щастие периодът е изключително благоприятен за постигането на тази така въжделеена цел Тайната се крие именно в онова, което ядем. Сезонът е най-изобилен на плодове и зеленчуци, които са не само вкусни и изкусителни, но и от коит, се отслабва и, на всичкото отгоре, борят целулита. Затова решихме да потърсим онези от тях, които ще ни помогнат да посвалим натрупаните килограми и ще ни направят по-ведри и усмихнати:

Ето какво открихме >>>

Артишок

Красотата на артишока се крие в това, че отнема време, докато го изядете, така че е почти невъзможно да прекалите. Има и бонус – една средно голяма „глава” съдържа само 64 калории и около 10 грама "пълнеж", който всъщност потиска апетита. Още един бонус? В артишока се съдържа също и специална съставка, наречена синарин, който намалява етествено нивата на холестерол в организма. Специалистите съветват да не комбинирате зеленчука с масло, а вместо това да си направите салата с дресинг на основа на кисело мляко, за да не трупате излишни калории.

Зелен грах

Той е много нискокалоричен, така че можете да си хапвате грах, докато не позеленеете.  Има много различни начини да го сготвите, освен това от него става страхотна салата. Бонус: зеленият грах е богат на фибри, фолиева киселина и е с много високо съдържание на витамин К – важен за съсирването на кръвта и за здравината на костите.