Преди всичко е редно да подчертаем, че кожата на тялото се отпуска вследствие на твърде бързо сваляне на килограми. Затова правило #1 когато предприемате хранителен режим – не отслабвайте много и "изведнъж".

За да стегнете и тонизирате кожата на тялото, след диета, е добре да се придържате към следващите лесни за осъществяване правила.

#1 – Като за начало може да използвате тонизиращи (стягащи) кремове за тяло, които задължително да съдържат екстракт от алое вера и витамини А и Е. Тези съставки ще допринесат за естествения процес на регенерация на кожата и производството на колаген.

#2 – Не на слънцето. След диета - избягвайте, за изсвестно време, UV лъчите, които изтощават кожата и възпрепятстват естествения й процес на възстановяване.

#3 – Дерматолозите препоръчват да правим (поне) веднъж седмично цялостна грижа за тялото с морска сол. Те твърдят, че свойствата на солта и водата помагат за стягането на кожата.

#4 – Също така може да използвате крем, съдържащ колаген. Той по никакъв начин няма да бъде в разрез с естествения процес на регенерация на кожата. Напротив ще го ускори.

#5 – Масажите са също част от възстановяващата терапия за отпусната кожа. Препоръчително е да осъществявате ежедневно 5 минутен масаж върху засегната зона на тялото използвайки някои от вече споменатите видове кремове.

#6 – Срещу стрии използвайте бадемово масло. То е много полезно за кожата. Мажете тялото си всяка вечер и много бързо ще забележите резултати. Една супена лъжица е достатъчна, за да има траен ефект върху кожата.

#7 – Добавяйте рициново масло в домашните разкрасителни грижи. Обогатявайки ги с лавандула и лимонов сок ще увеличите положителния ефект върху кожата.

#8 – Яжте сурови храни (плодове, зеленчуци). Говорейки за хранителния режим, добре би било ако добавяте протеини към ежедневното ви меню.

#9 – Пийте много вода.

 #10 – и не на последно място – спортът. Да бъдем реалисти – без движение или физическо натоварване няма как да тонизираме мускулатурата и да опънем кожата на тялото. Тренирайте два пъти седмично за по-добър тонус.