Лекове срещу коварната болест се търсят от години – за съжаление все още без успех. Когато стане въпрос за превенция обаче, единственото, към което призовават професионалисти и потърпевши са редовните прегледи. И тук няма как да не си зададем въпроса: нима това е достатъчно?

Всъщност причинителите на злокачествените туморни заболявания са химичните, физичните и биологичните канцерогени, с които неминуемо се сблъскваме всеки ден. Тях можем да открием буквално навсякъде – в козметиката, препаратите, дори храната. Именно защото сме свикнали да се излагаме на тяхното действие, рядко се замисляме дали употребата на един или друг препарат би ни навредил.

Едно от нещата, на които ежедневно подлагаме тялото си без дори да обръщаме внимание на състава му е дезодорантът против изпотяване. През 2007 г. изследване посочва, че наличието на алуминий в дезодорантите спомагат за заболяването от рак на гърдата. За да се убедим колко точно е опасен този метал, трябва да подчертаем, че от години медицината е наясно с негативния му ефект върху човешкото тяло, а материалите по темата са безброй.

Редица други антиперспиранти съдържат триклозан – антибактериално вещество, което намира широко приложение в производството на сапуни, лосиони, дезодоранти, душ-гелове, кремове, пасти за зъби и т.н. За него пък е доказано, че е тясно свързано със стимулирането размножаването на раковите клетки.

Именно тук идва и нуждата от детокс програма за мишниците ни. Съветваме ви да обърнете специално внимание на следващите редове – в крайна сметка става въпрос за здравето на вас и вашето семейство:

Потене

Потенето помага на организма ни да се отърве от натрупаните опасни токсини. Именно затова препаратите възпрепятстващи тази абсолютно нормална функция на тялото ни са крайно непрепоръчителни.

Минерална вода

Минералната вода играе ключова роля в пречистването от натрупан алуминий в организма ни. Оказва се, че силициевият двуокис, който се съдържа в нея намаля значително абсорбацията на алуминий в тялото ни, спомага за изхвърлянето му чрез урината и възпрепятства неприятните последствия от натрупването му.

Алтернативни продукти

Вместо дезодоранта, който обичайно си купувате – експериментирайте. Обградени сме от най-различни видове природна козметика и био препарати, и то на достъпни цени. Ако те все пак не са ви по вкуса, направете си сами – нужни са ви само малко сода бикарбонат и кокосово масло. Възможностите са безкрай. От вас зависи дали ще се възползвате.

Холистични решения

Една от най-популярните рецепти за детоксикация на подмишниците е следната:

1 с.л.  натурален ябълков оцет

3 капки лавандулово масло

5 капки етерично масло от кориандър

1 с.л. глина бентонит

Получената кремообразна смес намажете върху кожата на подмишниците си, оставяйки я да подейства за няколко минути. Изплакнете обилно и не забравяйте да повтаряте процедурата ежедневно.