Баща от американския щат Охайо пробяга за първи път в живота си маратонската дистанция, обикаляйки болницата, в която лекуват от рак 4-годишния му син.

Колт Коднър споделя пред списание „Пийпъл“, че по този начин иска да изрази признателността си към детската болница Akron, където през последните пет месеца се грижат за болния от левкемия Андрю.

„Лекарите и медицинските сестри дават всичко от себе си. Реших, че така мога да изразя благодарността си“ – споделя Колт Коднър, който тича активно от едва една година.

Семейството използва маратонското бягане и за събиране на средства, тъй като лечението на Андрю ще продължи поне още две години. Досега родителите са събрали от дарения 16 000 долара.

Преди маратона те са очаквали, че ще получат най-много 1000, но благодарение на приятелите и на социалните мрежи са успели да постигнат много повече.

В деня на бягането Колт Коднър пристига пред болницата в 6 сутринта и е изумен от медийния интерес. Очакват го няколко репортери, а две от местните телевизии дори правят преки включвания.

За част от бягането към Колт се присъединява и съпругата му Тристан.

Разбира се, най-емоционалният момент е, когато родителите преминават покрай сина си Андрю, окуражаващ ги с цяло гърло.

Колт Коднър завършва първия си маратон за 5 часа и 15 минути, като синът му се присъединява за последните 400 метра.

„Изключително емоционално преживяване! След финала Андрю ми връчи медал и ме целуна“ – споделя бащата.