Ашли Джъд показа с любопитни снимки и видео как върви възстановяването на крака й. 53-годишната актриса („Жега“, „Време да убиваш“, „Целуни момичетата“) пострада по време на преход в джунглите на Конго през февруари. Кракът й бе счупен на четири места, бяха нарушени и нервни връзки, а спасителната операция по трудния терен продължи над две денонощия.

Снимка: https://www.instagram.com/ashley_judd/

В Инстаграм Ашли Джъд показва как раздвижва крака си в различни посоки, за да възвърне силата и подвижността му. Процесът по възстановяването е дълъг и болезнен, както личи от видеото.

„В началото едва успявах да сгъна крака си до 60 градуса, а сега вече достигам до 130 градуса. Краката ми вече могат да застанат почти паралелно“ – пише актрисата в социалната мрежа.

Снимка: https://www.instagram.com/ashley_judd/

За възстановяването на нервните връзки ще е нужна поне една година, но Ашли Джъд вече прави планове за следващите си пътувания. От поста й в Инстаграм разбираме, че следващата й цел е Патагония.

След инцидента през февруари Ашли Джъд претърпява няколко операции в Йоханесбург. Впоследствие тя се завръща в САЩ с четири полета с обща продължителност 22 часа. Следва нова, 8-часова операция на крака, като надеждите са тя да се възстанови след около година.