Когато сезоните се променят, се променят и нуждите на кожата ни. Дехидратацията ѝ е един от най-често срещаните проблеми, с които се сблъскваме.

Сухият въздух през летния сезон и агресивните химикали в козметичните продуктите могат да лишат кожата ни от естествените ѝ масла. Някои здравословни състояния и непиенето на достатъчно вода също могат да я дехидратират.

Научете как можем да хидратираме кожата си и да запазим естествения ѝ блясък от вътре навън, като изпозлваме само натурални и природосъобразни продукти.

КАКВО Е ХИДРАТАЦИЯ НА КОЖАТА?

Хидратацията на кожата е процесът на овлажняване, който поддържа кожата мека и еластична. Дехидратираната кожа се усеща стегната и матова, има повече бръчки и може да причини тъмни кръгове под очите.

 

 

Това състояние може да засегне всеки тип кожа, затова е изключително важно да открием правилната стратегии за поддържане на хидратацията ѝ.

КАКВО ПРИЧИНЯВА ДЕХИДРАТАЦИЯТА?

Екстремната топлина или студ могат да разрушат естествената бариера на кожата. Макар, че може да е трудно да избегнем високите температури, жизненоважно е в най-горещите часове на деня да сме на сянка или да изпозлваме слънцезащитен крем с 50+ SPF.

Прекаленото ексфолиране също може да разруши естествената бариера на кожата и да я направи дехидратирана. Използването на груби, абразивни продукти за ексфолиране на кожата могат да са още по-вредни.