Най-добрият начин да започнете 2019 година е с блестяща, подмладена и детоксикирана кожа. А в тези свойства най-добър в грейпфрутът. Какво? Все още не сте го използвали в домашните си маски? Време е да поправите това сега.

Рецептата е на известната гримьорка на звездите Джоана Варгас. Комбинацията от трите съставки в нея е чудесна превенция срещу последиците от сладкото и алкохола – неща, които сме сигурни, че няма как да избегнете по празници и партита около Коледа и Нова година. Това, което ще накара кожата ви да блести, са антиоксидантите. Естествената киселинност на грейпфрута нежно ще я ексфолират и почистят, а овесените ядки ще успокоят зачервяванията, които са присъщи за сухата кожа през зимата.

Снимка: istockphoto.com

Съставки: сокът от половин червен грейпфрут, половин кафена чаша, накиснати и омекнали овесени ядки, половин кафена чаша прясно мляко с нормална масленост

Смесете всички съставки и поставете маската на лицето. Стойте с нея 15 минути. Пред новогодишното парти може да я приложите няколко пъти за постигане на най-добри резултати.