Дали се разбира достатъчно добре важността на положението на ръцете и позата, в която прекарваме при работа на бюро. Рискови са всички положения, в които човек остава по-дълго време: седене на бюро с подпрени лакти, стереотипните движения на пръстите върху клавиатурата, принудителнао напрежение в китките. Това води до болка и скованост от лакътя до пръстите със загуба на фините движения при ръчна работа. Усложненията са отслабване на мускулната сила за свиване на ръката с деформиране на дланта и изтръпване на пръстите.

Профилактични мерки в офиса: 

1. Позицията на ръката в лакътя на бюрото трябва да е леко разгъната, което може да се регулира чрез височината на стола спрямо бюрото. Ако столът е нисък, ръката ще бъде много сгъната. Нивото на предмишниците и клавиатурата да бъдат на едно ниво.

2. Работният стол да има подлакътници с тапицерия, за да може в почивките ръцете свободно да се отпускат върху тях и да се чувства не само опора, но и известен комфорт. 

3. Мишката да бъде разположена близо до клавиатурата. Така ръката няма да се отдалечава от тялото. В противен случай ще се появят болки и в рамото.

4. Да се редуват ръцете при работа, когато това е възможно.

5. Да се избягват дрехите, които стягат под мишниците и в лактите.

6. При продължително писане с клавиатура да се прави разтриване на релефно топче между ръцете или мачкане на пластична топка за 5 минути на всеки час.

7. Често да се отпускат ръцете покрай тялото с разтърстващи движения.

8. Натискане на пръстите на ръцете един срещу друг, след което съединени ръцете като за молитва се отпускат надолу до изправяне на ръцете в лактите.

Много е важно е да се вложат усилия за изграждане на здравословни навици на работното място.