Препоръчваме ви да включите храните, които следват в ежедневното ви меню. Те не само са вкусни, но и полезни за здравето. Заложете на естествените методи за избелване на зъбите - за усмивка, присъща на холивудските звезди.

Ягодите съдържат ябълчна (алфа-хидрокси) киселина, която избелва зъбите. Включвайте червения плод до три пъти седмично в редовния хранителен режим.

Хрупкави, морковите избeлвaт зъбите, зaщoтo имат абразивно действие върху тях. Те cтимyлиpaт пpoизвoдcтвoтo нa cлюнĸa, ĸoятo предотвратява oбpaзyвaнeтo на плака. Същото действие имат и ябълките. 

Само за няколко седмици ще можете да възвърнете блясъка на своята усмивка, осъществявайки редовни почитвания с кокосово масло. Лауриновата киселина, съдържаща се в него пречиства зъбите от плаката и бактериите, които предизвикват оцветяване на емайла.

Орехите са известни със своите полезни за организма свойства. Богати на витамините В и Е, магнезий, желязо, омега 3, и други мастни киселини, те допринасят и за белотата на зъбите. Благодарение на хрупкавата им текстура и тяхното високо съдържание на фибри, орехите са идеални за премахване на петната и плаката по зъбите. Те също са богати на протеини и калций, който укрепва зъбите, венците и костите.

Портокали и ананасите са плодове, които благодарение на съдържанието им на киселинност, избелват и изчиства повърхността на зъбите. Характерните за тях ензими убиват бактериите причинители на кариес, лош дъх и поява на петна по зъбите след пиене на кафе или червено вино.