Фотографката Елиза Хач не спира да представя истории на жени, които по различен начин са станали жертва на сексуално насилие на публични места. А фотожурналистическият й проект "Cheer Up Luv" представлява своеобразен каталог, документиращ случаите на ежедневния сексизъм, който дамите търпят в живота.

Но това не е опит за феминизъм, а пробуждаща кампания за реалността - такава, каквато е. Лондонската фотографка хвърля светлина за често некомфортните ситуации, в които жените се оказват заради мераците на околните - докато пазаруват в супера, разхождат се в парка или пътуват с обществения транспорт.

Което в някои общества се приема дори за нещо нормално, сигурно още помните онези седалки с пениси в метрото на Мексико. Нормално ли е настина обаче? 

Да, според резултатите от социологическите изследвания - 85% от момичетата между 18 и 24-годишна възраст са били обект на сексуално насилие на публични места във Великобритания. "Cheer up Luv" разчупва мълчанието по темата, просто вижте част от историите в следващите снимки!