33-годишната актриса Джеси Кейв, която е най-известна с ролята си в последните три филма за Хари Потър, съобщи в социалните мрежи, че бебето ѝ се е заразило с коронавируса и е прието в болница. Малкият Ейбрахам Бенджамин е само на 11 седмици.

Тя сподели снимка на детето в малко болнично легло, като на преден план се вижда компютър, на който е пуснат британският премиер Борис Джонсън. Тази седмица той обяви нови мерки срещу разпространението на вируса във Великобритания и пълен локдаун на островната държава.

Гледах новините за локдауна от изолирана болнична стая“, написа Кейв. „Горкото бебе е позитивно за COVID. Добре е и се възстановява, но лекарите са внимателни и предпазливи.

От публикацията на актрисата става ясно, че детето ѝ се е заразило с новия щам на коронавируса, който беше открит за пръв път във Великобритания и наложи пълна изолация и спиране на почти всички полети от и за Англия.

Този щам е много силен и заразен, затова се надявам, че хората ще вземат допълнителни предпазни мерки през идните седмици“, написа още Джеси Кейв. „Наистина не ми се искаше семейството ми да започне така новата година. Наистина не ми се искаше да съм в болницата толкова скоро, след травмиращото му раждане.

Бебето се роди на 22 октомври и то доста бързо – само 40 минути след като водите на младата жена са изтекли. Това е трето дете за актрисата и приятелят ѝ Алфи Браун. След раждането на Ейбрахам, Джеси сподели:

Това беше по-различно преживяване от първите ми две раждания. Много по-смиряващо, ужасяващо и извън моя контрол.“