За мнозина не е тайна, че Джордж Клуни и младата кралска двойка херцозите на Съсекс са добрия приятели. Актьорът и съпругата му Амал Клуни заслужено бяха сред вип гостите на сватбата на Меган и Хари в средата на миналата година. Близостта на актьора с Меган е вероятната причина той да се превърне в неин публичен защитник.

Това ни учудва, защото Клуни рядко коментира публично неща извън професионалната си кариера, а тези дни 57-годишният холивудски разбивач на сърца си е позволил да коментира живота на Меган Маркъл.

Снимка: Reuters„Те просто преследват Меган Маркъл навсякъде, тя е преследвана и хулена“, е заявил актьорът от „Спешно отделение“ пред журналисти, допълвайки:

„Тя е жена, която е бременна в седмия месец и е преследвана и хулена по същия начин, както беше и Даяна, историята се повтаря. Всички видяхме как свърши това.“

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Клуни визирал фаталната автомобилна катастрофа през 1997 година, в която загина принцеса Даяна, преследвана от папараци.

Снимка: Getty Images/Guliver PhotosЖурналистите не пропуснали да попитат актьора дали той ще бъде кръстник на детето на Меган и Хари, на което Клуни отговорил с характерното си чувство за хумор „Аз съм баща на близнаци и имам достатъчно лайна, с които да се справям – ама, буквално!“