Рецептата за здравословен шоколадов мус на Благичка се ражда в желанието да похапнем нещо сладко и здравословно, но същевременно бързо и лесно за приготвяне. За да приготвите две купички от този прекрасен здравословен шоколадов мус, ще са ви нужни много малко продукти, но е много важно в какво състояние ще бъдат те. Ето какво имаме предвид!

Необходими продукти:

1 банан

1 авокадо

1 шепа орехи или други сурови ядки

1 с.л. мед

1 с.л. фъстъчено масло

2 с.л. какао на прах

3-4 с.л. вода

Важно: За да получи наистина вкусен мус, изберете най-узрялото авокадо и почти потъмнял банан. Потъмнелите банани са много по-сладки от другите, а освен това редица изследвания доказват, че са много по-полезни от неузрелите.

Начин на приготвяне:

В блендер/чопър или с пасатор смелете всички продукти до получаването на хомогенна смес. Ако се наложи, добавете повече вода. Ако не ви е достатъчно сладко, може да добавите още малко мед.

Изберете фъстъчено масло, което има висок процент на протеини и намалено съдържание на мазнини – например с 50% протеини, което е малко по-горчиво е от класическото фъстъчено масло, но в комбинация с останалите съставки в тази рецепта, ще получите невероятен шоколадов мус.

След като мусът е готов, разпределете го в купички, декорирайте го по ваш избор и го приберете в хладилника, където може да го съхранявате няколко дни, въпреки че надали ще се стигне до там. Да ви е сладко!