Заки Соколов от дует "Авеню" има необичаен домашен любимец - котка порода сфинкс. Казва се Анима. Характерно за тези животни е, че нямат козина, а са покрити с фин, прилепнал розовеещ косъм. През лятото, когато Анима придружава Заки на почивката из Стара планина, той се грижи за нежната й кожа, използвайки слънцезащитен продукт с фактор 50, който по принцип се ползва за бебета.

"Планината - красива, омагьосваща и вдъхваща покой! А Анима с 50+ слънцезащитен фактор вече може на спокойствие да щъка из градинат", сподели музикантът. "Миналата година я пуснах в градината, без да я мажа и така изгоря, че ми изкара ангелите. Вече 2 дни се мажем и всичко е наред", допълва той в профила си в Инстаграм. 

Като всяка котка, Анима обожава да се припича на слънце

Характерно за породата е, че нямат нито мустаци, нито мигли. Очите им са дълбоки, ясно изразени и с формата на лимон. При допир се усеща изключителна мекота. Счита се, че неокосмени котки е имало още по времето на ацтеките. Котката порода Сфинкс е първата гола котка, която се отглежда именно поради този неин отличителен белег. Те са общителни и обичат хората да им обръщат внимание. Интелигентни са, мъркат силно и обожават да спят в завивките на стопаните си.