Заповядайте на 22 юни, от 11.00 часа в Градската градина в София, на площадката срещу Националната художествена галерия, за да се забавляваме заедно и да отбележим Световния ден на Смърфовете“.

В игрите „Не се сърди, Смърфче“ свои смърфоотбори ще смърформират българските актьори, озвучили филма: Робин Кафалиев, Наката и Дачко от предаването „Аламинут“ и Поли Генова, с чийто глас говори Смърфиета. Освен тях ще има отбори на световните партньори Макдоналдс, Шлайх, на талантливите млади изпълнители от „Гласът на България“ и деца от детски градини в София.

В игрите „Не се сърди, Смърфче“ могат да се включат и малки и големи фенове, дошли на място пред Градската градина, като се запишат за участие в отборите или подкрепят самите участници. За гостите на събитието организаторите са предвидили и смърфокриеница - на различни тайни места в Градската градина 15-сантиметрови смърфчета ще се крият от любопитните погледи. По даден сигнал ще започне „смърфотършуване“ и който намери смърфче, то ще си остане за него.

Отбор в игрите „Не се сърди, Смърфче“ ще имат и деца с онкохематологични заболявания, като сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“ ще подарява по една ръчно изработена и оцветена фигурка на всеки гост, дарил сума за изграждане на Център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания.

Водещ на игрите е Генчо Генчев, познат като “Инспектор N’Joy” (забавни текстове от него - четете тук). Отбелязването на Световния ден на Смърфовете пред знакови сгради в столицата е в партньорство със Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.

Всички участници ще бъдат с фланелки Смърфовете 2. Всеки от тях ще си тръгне с подарък, а за победителите от игрите „Не се сърди, Смъфче“ ще има специални награди. Кадри от събитието ще влязат в интерактивна смърфокарта, съставена от снимки от цял свят, посветени на Световния ден на Смърфовете, а световните медии ще покажат репортаж от териториите с най-интересни идеи за отбелязване на празника на Пейо.

Играта„Не се сърди, Смърфче“ е българското участие в Световния ден на Смърфовете, който се провежда едновременно в цял свят с цел утвърждаване на добрите идеали: приятелство, семейни ценности, доброта, честност.

Забавната анимация „Смърфовете 2“ тръгва по екраните в България на 16 август и ще е озвучена на български език.