Не, това със сигурност не е монтаж и да, котето е съвсем истинско. Казва се Venus (преведено на български означава Венера) и е от рядката порода калико. Това, което я прави още по-уникална обаче, е нейната окраска – половината от лицето й е черно, а другата половина – керемидено. И това съвсем не е всичко – очите на Венера също са различни по цвят – едното е синьо, а другото – зелено.


Котето с две лица, както е по-известна в интернет средите Венера, има собствена страница във фейсбук, която за месеци успява да събере над 65 хиляди харесвания. Видеата й в youtube също ежечасно набират милиони последователи.

Котка химера или?


Освен, че става сензация в интернет заради външния си вид, Венера привлича вниманието на учени, които изследват генетиката на котки. Някои от тях твърдят, че тя е котката химера. В митологията за химера се считало чудовище, което притежава различни части от тялото на различни животни. За котешката химера се счита, че котката притежава два различни типа ДНК. Изследванията в тази посока продължават. Дотогава можем просто да се наслаждаваме на красивите й очи и окраска.