Фентъзи, приключенски, съвременни или романтични – през последните години книгите за тийнейджъри се предлагат в най-различни жанрове и форми. А през 2015 г. на български книжен пазар ще се появят много нови и вълнуващи заглавия, обещават от издателство „Егмонт”. Издателството вече представи плана си за следващата година, който може да разгледате тук:
А с избрани акценти ще се запознаете по-долу...

„Елинор и Парк”, автор: Рейнбоу Роуел – от 17 янаури

Снимка: Егмонт

„Този роман ми припомни не само какво е да си млад и влюбен в момиче, но и какво е да си млад и влюбен в книга.” - Джон Грийн, писател
Елинор е новото момиче в града. Отношенията в семейството ѝ са в пълен хаос, дрехите – съчетани по безобразен начин, а косата – червена и непокорна. Тя не би могла да изпъква повече, дори и да се старае. Парк е момчето, което винаги сяда в края на автобуса. Черна тениска, слушалки в ушите, погледът забит в книга – той е убеден, че се е постарал достатъчно добре да е невидим. Но не за Елинор... никога за Елинор. Бавно и постепенно, благодарение на дълги нощни разговори и нарастващ списък с музикални касетки, Елинор и Парк се влюбват. Така, както се влюбваш за първи път, когато си млад и чувстваш, че няма какво да губиш.

„Ние, лъжците”, автор: Емили Локхарт – от 7 февруари
Снимка: Егмонт

Заможно семейство.
Частен остров.
Умно, но емоционално повредено момиче; страстно, запалено по политиката момче.
Четирима приятели – лъжците, чието приятелство се оказва разрушително.
Революция. Инцидент. Тайна.
Лъжи след лъжи.
Истинска любов.
Истината.
„Ние, лъжците”, е модерен и изтънчен роман от Е. Локхарт, носител на наградата Printz Award. Прочетете го.
И ако някой ви пита как свършва, просто ИЗЛЪЖЕТЕ.

Hold Me Closer, автор: Дейвид Левитан – от 28 март
Снимка: Егмонт

Запознайте се с историята на Тайни Купър от „Уил Грейсън, Уил Грейсън”, поднесена под формата на мюзикъл – точно по вкуса на Тайни. Един от най-колоритните образи в литературата се завръща, за да разкаже всичко за себе си – от раждането до неспирното търсене на истинската любов.

„Наследницата”, автор: Кийра Кас – от 9 май
Снимка: Егмонт

Преди 20 години Америка Сингър се състезава в Избора и печели сърцето на принц Максън. Сега е време принцеса Едлин да проведе своя Избор. Едлин не очаква той да завърши като приказната любовна история на родителите ѝ. Но състезанието започва и тя скоро ще открие, че щастливата развръзка не е толкова невъзможна, колкото си е представяла.

„Мечът на лятото”, автор: Рик Риърдън – от 17 октомври
Снимка: Егмонт

Магнус Чейс винаги е бил хлапе с проблеми. След загадъчната смърт на майка си той живее по улиците на Бостън. Оцелява, благодарение на острия си ум, който му помага да е винаги с крачка пред полицията. Един ден обаче го намира негов чичо –  човек, който Магнус никога не е срещал, който майка му е смятала за опасен. Този чичо разказва невъзможни неща. Че Магнус е син на северен бог. Че легендите на викингите са истина. Че боговете на Асгард се готвят за война. Че тролове, великани и други, по-лоши неща се пробуждат за последния ден. За да спре идващия Рагнарьок, Магнус трябва да претърси Деветте свята за оръжие, което е било изгубено преди хиляди години. А когато атаката на огнените великани го принуждава да избира между собствената си сигурност и живота на хиляди, Магнус взима фаталното решение. Понякога единственият начин да започнеш наново е... като умреш!

НОВ КОНКУРС
Снимка: Егмонт

Спечелете екзепляр от „Бъдете силни: 365 дни в годината” на Деми Ловато – идеален подарък и старт за новата година. Отговорете на въпроса: „Коя е книгата на 2014 г. за вас?” в коментар под статията. В играта участвате само с един отговор до 2 януари 2015 година. Имената на 3 късметлии, които ще получат екзепляр от книгата, ще бъдат изтеглени с жребий и публикувани тук. Успех!