Гуинет Полтроу определя споделеното родителство като не толкова хубаво, колкото изглежда. В "Шоуто на Дрю Баримор" тя сподели, че с фронтмена на Coldplay Крис Мартин, с когото се разведе през 2016 г., поддържат близки отношения заради сина им Моузес и дъщеря им Епъл. Двамата се разделиха след 12 години семеен живот.


"Приключил си с брака, но все още си в това семейство. Така ще бъде завинаги", каза Полтроу. "Някои дни не е толкова хубаво, колкото изглежда. Имаме и добри и лоши периоди. Но продължаваме със същата заедност и любов, които са най-доброто, което можем да направим за децата".

За Гуинет една от добрите страни на споделеното родителство е, че връзката й с Крис сега била по-добра, отколкото по време на брака им.

Актрисата разказа пред Баримор, че двамата разделят отговорността и грижите си 50/50.

"Трябва да си достатъчно смел, за да поемеш отговорност за своята част от нещата. Ние всички имаме добри и лоши страни. Даваме най-доброто от себе си. Наистина не искам децата ми да бъдат травматизирани от раздялата. Крис и аз се разбрахме винаги да поставяме тях на първо място. Това понякога е доста трудно, защото може изобщо да не ти се иска да прекарваш време с човека, с когото вече си се развел. Но децата искат семейна вечеря и ти просто го правиш", добави тя. "Поемаш дълбоко въздух, поглеждаш човека в очите, усмихваш се и си спомняш за твоята половина от задачата".

В публикация за британския Вог Гуинет сподели детайли от своя брак с Мартин. "Не искаме да нараняваме децата си. Не искаме да губим семейството си." Когато празнуваха 40-ия рожден ден на Крис Мартин, Гуинет го нарече "най-добрият татко на света".