През юни Андрю и Кристи Макензи от американския щат Вирджиния се прибират с мотор към дома си след семейно тържество. Удря ги автомобил и двамата се озовават в спешното отделение. Когато 58-годишният мъж се събужда в болничното легло, съпругата му, с която са заедно от 37 години, осъзнава, че ще изживеят още един кошмар: той си мисли, че сега е 1993 г.

„Той ме разпознаваше, но виждах как гледа през мен. Това е най-страшният ден в живота ми, не знаех как ще си го върна“ – споделя Кристи пред списание „Пийпъл“.

Лекарите не обещават на 54-годишната жена, че спомените на Андрю ще се върнат. В него момент Кристи не подозира, че съпругът й не само ще се възстанови, а и ще се влюбят повторно. Двойката се жени през 1985 г. Двамата смятат, че любовта ги е запазила живи и им е дала причина да живеят.

Повратният момент в живота на семейството
Тяхната любовна история претърпява шокиращ обрат на 19 юни. Двойката се качва на мотоциклета си, като Кристи се обръща, за да помаха на дъщеря си и внучката си. Това е последното нещо, което и двамата си спомнят преди катастрофата, която променя живота им. Андрю получава комоцио и чупи два прешлена на гърба, лява тазова кост, лява лопатка, пет ребра и нос. Транспортиран е с хеликоптер до близката университетска болница.

Кристи също има много счупвания, но се възстановява по-бързо. Когато Андрю се събужда в болницата, медицинската сестра го пита за името му, текущия месец и година. Той казва „1993 г“.

Лекарите съобщават на Кристи, че е невъзможно да живеят заедно в това му състояние, но тя ги умолява просто да седи до него и да държат ръцете си.

„Никога нямаше да се справя без нея“, признава Андрю по-късно.

Снимка: instagram.com/people/

Чудо в болницата
Когато извеждат Андрю от интензивното отделение, медиците разрешават двойката да бъде в една и съща болнична стая, а паметта на Андрю започва да се възвръща.

След 11 дни в болницата и още 11 в рехабилитационен център двойката се прибира у дома на 10 юли. През август на плажа в Северна Каролина двамата успяват да проходят отново без инвалидни колички или проходилки. Докато се разхождат по пясъка, Андрю пада на колене и предлага брак на Кристи за втори път.

Снимка: instagram.com/people/

Два дни по-късно, на 29 август, двойката подновява обетите си, пред погледите на щастливите им деца и внуци.