Много приказни мигове очакват малките почитателки на списание БАРБИ със специалното издание Barbie Вълшебства. То ще ги отведе на вълшебно приключение с любимата кукла и три вълшебни феи в столицата на модата Париж. Изданието, което ще донесе на своите читателки и невероятен подарък изненада, вече може да се открие по местата за продажба на вестници и списания (от 3 ноември).

Приказната история в изданието ще разкаже на децата за Барби, която пътува към Франция заедно с пудела си Секуин, за да гостува на леля си Милисент. Там обаче я очакват лоши новини. Леля й трябва да затвори модната си къща и да се премести на село. Причината? Дизайнерката Жаклин и асистентката й Делфин са откраднали модните идеи на Милисент и са ги продали като свои собствени! Барби решава да помогне на леля си с помощта на модната асистентка Алис... и на три вълшебни феи – Глимър, Шимър и Шайн. Какво ще се случи по-нататък малките читатели ще открият само от специалното издание Barbie Вълшебства. А докато се забавляват с вълшебната история, ще имат възможността и да се включат в нея. Как ли? Благодарение на най-различните загадки, пъзели и задачи за оцветяване, които се откриват в изданието. Като истински дизайнери децата ще могат да нарисуват и собствени модели рокли и да направят красиви гривничики за тях и своите приятели.  

Спечелете занимателна книга с Барби

Искате да се включите в конкурса за спечелването на занимателната книга с лепенки „Изчезналата принцеса”? Отговорете правилно на въпроса: „Как се казват трите сестри на Барби?” Писмата с верните отговори изпращайте до ladyzone@btv.bg, като не пропускате да напишете трите си имена, точен адрес и телефон за връзка. В конкурса участвате само с един верен отговор до 9 ноември 2012 година. Имената на четирима печеливши ще бъдат изтеглени с жребий и публикувани тук. 

Децата опознават горите с новата меденосладка енциклопедия


„Горите”
, най-новата меденосладка енциклопедия на „Егмонт България“, вече може да се открие по местата за продажба на вестници и списания. Тя ще запознае децата не само с различни видове гори, но и с растителния и животинския свят в тях. Изданието е с твърди корици и съдържа 40 страници. Разпространява се като вестникарско приложение на цена от 7,99 лв.

 Новата книга от поредицата меденосладки енциклопедии ще отведе децата на едно незабравимо пътешествие, чиито водачи ще са Мечо Пух и приятелите му от Голямата гора. Смелата експедиция ще поеме първо на север към обширни иглолистни гори, в които се срещат достолепни вечнозелени дървета, мъхове и храсти с вкусни плодове. Сред тях бродят сънливи мечоци, работливи бобри, пъргави катерички и палави сърнички. След това любознателните малчугани ще поемат на юг към дъждовните гори, обитавани от хищни насекомоядни растения, дървесни жаби в ярки цветове, шумни папагали, царствени орли и палави маймунки. Пъстрите фотографии в изданието, които представят нагледно огромното многообразие от растителни и животински видове в горите, ще развълнуват въображението на малките изследователи и ще ги вдъхновят да научат повече.

Очаквайте на 6 ноември следващата енциклопедия в меденосладката колекция на „Егмонт България“ – „Пустините“. Книгата ще разходи децата по пясъчните дюни на най-сухите области – дом на камили, щрауси, антилопи и много други любопитни създания. Малчуганите ще научат, че в пустините има много повече от пясък. Там ще видят пустинни цветя, изваяни в чудни форми скали и спасителни оазиси, които допринасят за красотата на тези сурови области.
 
Смях и страхотии в новия Макрокомикс


Хелоуин може и да отмина, но ужасяващите истории и маскарадът продължават в най-новото издание на макрокомикс „Покана от Дракула”, който е на пазара от 3 ноември! Чудовищно смешните истории в него ще доставят, както обикновено, много забавни часове на своите читатели. За това ще се погрижат Мики и Доналд, чичо Скрудж, Маджика де Спел и останалите обитатели на Дъкбург. 

В първата история любезният граф Дракула отправя мила покана на Мики Маус. Тя гласи така: „Скъпи приятелю, добре дошъл в Зловещария – весело и приятно място! Каретата ми Ви очаква при прохода Зловещ. Пътува се през нощта. По-прохладно е, а пък и пейзажът е по-весел.” Е, как да я отклони човек?

Супердък пък се изправя срещу конкурентен супергерой – Маскирания бояджия, в следващата история от Макрокомикса. Техният сблъсък не се излъчва единствено на Канал Катаклизъм. Там по-скоро става дума за чудовището, което броди из улиците на Дъкбург в нощта на Хелоуин на всеки хиляда години... Кое е то ли? Мистерията ще разкрие Лудвиг фон Дрейк в друг един комикс от изданието.