Анастасия Маринова, администратор на Facebook групата „Моята Сватба през 2020 и 2021 Съвети от Булки“, споделя мнението си за двете големи сватбени изложения, които ще се проведат в София през ноември 2019 г. и януари 2020 г. Публикуваме кратка стенограма на видеото й с нейно разрешение.

Expo Balkanica е с по-големи традиции и се провежда в хотел Балкан (бивш Шератон) през януари. В залата има щандове на фотографи, оператори, сватбени агенции, сладкарници и всичко друго, необходимо за вашата сватба. Проблемът е, че хотел Балкан се намира в центъра и заради безплатния вход вътре попадат много случайно минаващи хора. За жените сватбата винаги е интересна тема и те влизат, за да си напълнят очите с красиви неща. Освен това през януари е студено, така че топлата зала допълнително привлича и се получава дискомфортно голям поток от хора, които не са потенциални клиенти за фирмите. Добрата новина е, че през януари 2019 г. бе въведен вход от 3 лева и това ограничи случайните минувачи.

(Следващото издание на изложението ще бъде под името Sofia Wedding Expo 2020. То ще се проведе на 18 и 19 януари 2020 г. в хотел Балкан, пл. Св. Неделя 5 – бел.ред.)

Wedding Expo Alegria ще се проведе за втори път тази година. Събието е на 23 и 24 ноември 2019 г. в Best Western Plus Hotel Expo, бул. Цариградско шосе 149.

Предимството е, че изложението предлага и програма с лекции, на които се дават съвети за младоженците. Може да се направи пробен грим и прическа (трябва да си запишете час предварително – бел.ред.), да се мерят рокли, както и да се дегустират безплатно торти, коктейли и хапки.
Тъй като хотелът е далеч от центъра, въпреки безплатния вход, влизат само хора, които са отишли специално за това. Като цяло това изложение ми се струва по-полезно и по-приятно. Виждам повече смисъл в него. Разбира се, ако имате време, можете да отидете и на двете“ – завършва коментара си Анастасия Маринова.