За най-малките ученици лятната ваканция вече започна. В скоро време към тях ще се присъединят и по-големите. Представяме ви идеи за по-активно и разнообразно прекарване на времето.

1. Танци

Запишете детето на някакви танци. Има богат избор от школи за народни, латино, модерни танци, балет и дори мажоретни танци. Ето три варианта за София:

Танцова работилница за деца

Училище по танци "Стъпка по Стъпка"

Модерни и Мажоретни танци в Детска Академия "Земята и децата"

2. Плуване

Какво по-приятно и естествено от плуването в горещите летни дни. Ето няколко предложения:

Плуване за деца в SPARK Sport & Social Club

Плуване за деца в Star Club

Водна аеробика

3. Колоездене

Колоезденето е чудесна комбинация от активно спортуване и разходка сред природата. Тук представяме три от многото школи в страната:

Училище за планинско колоездене около София

Велоклуб "Крива спица" – Пловдив

Спортен клуб по триатлон "Красимир Костов” – Сливен

4. Лагери сред природата

Лагерът е класика в жанра. Който не е ходил на детски лагер, спокойно може да се чувства ощетен. Доставете това удоволствие на детето си, като го запишете на някой летен лагер:

Детски лагери в Родопите

Детски лагери на Кресненското дефиле

Скаутски детски лагери

5. Зоологическа градина

През лятото Зоологическата градина в София работи от 9:30 до 19:00 ч. (касата затваря в 18:00). Децата до 3 години влизат безплатно, а от 3 до 18 – срещу 2 лева. Билетът за възрастни е 4 лева.

През юни и юли се провежда Лятно зооучилище за деца от 7 до 14 години. Обучението е едноседмично и осемте групи вече са запълнени, но винаги можете да проверите дали някое място не се е освободило.

Зоологическата градина в Пловдив продължава да бъде в основен ремонт и ще бъде готова най-рано през септември. В останалите градове обаче зоопарковете работят – Варна, Стара Загора, Ловеч, Благоевград, Плевен, Габрово и др.