Къде да отиде в днешно време човек, ако търси партньор със сходни политически виждания? Ако е социалист, най-простото нещо, което може да направи, е да пробва "Red Yenta" - най-новата социалистическа платформа за запознанства в Туитър и Инстаграм. 

"Red Yenta" е перфектна за разгорещени милениали марксисти, които искат да разклатят капиталистическата система и евентуално - леглото.

Снимка: Twitter/@Red Yenta

Всъщност "Red Yenta" не е първата социалистическа платформа за запознанства, която се пръква в интернет - подобна беше "OkComrade" (соц алтернативата на популярния сайт за запознанства "OKCupid") през 2014 г., но там нещата приключиха бързо. 

Идеята на основателките на "Red Yenta" не звучи толкова нелогично, предвид резултатите от неотдавнашно проучване, които показват, че близо половината милениали и представители на Поколението Z биха предпочели да живеят в социалистическа страна.

Същевременно проучване на Тиндър пък установи, че 71% от потребителите на приложението за запознанства смятат, че политическите различия са основание за раздяла. Но в Тиндър човек не можеш да отбелязва политическите си възгледи - какво тогава да прави един млад левичар? Тук на помощ идва платформата на 34-годишната Мариса Бростоф от Бруклин, Ню Йорк, и 29-годишната Минди Айсър от Филаделфия.

Сигурно се питате как работи "Red Yenta". Помните ли ASL (възраст, пол, местоположение) в mIRC? Е, да речем, че вие сте личност с дълбоки леви убеждения и жажда за социална справедливост, който изпраща в "Red Yenta" биография с 280 символа, описваща вашия ASL - възраст, социалистическа ориентация и местоположение. 

Те го публикуват в техните (засега) скромни профили в Туитър (следван от под 3000 другари) и Инстаграм (под 900 другари), като така заинтересованите лица могат да си уредят чрез лично съобщение среща и - кой знае - дори да организират стачка.

Имайте предвид, че няма да знаете предварително как изглежда вашият човек, тъй като в "Red Yenta" не са разрешени снимки - все пак това е платформа за идеи и идеологии, а не Тиндър. Форматът по-скоро наподобява на кратките обяви от самотни сърца, каквито помним от последните страници на вестниците. 

Една връзка трябва да е основана на взаимни ценности и убеждения, които да топлят душата през годините, а не на нечия красота и блясък, които са преходни и отминават с младостта. Правилно?