Интелекът на децата е изключително напредничав особено в технологиите. Не случайно говорим за генерация, която може да бъде определена като #DigitalKidZ – зад това наименование се крие послание, което засяга новото поколение и нас – родителите. Философия, изградена от Newtrend Media Marketing Events, под патронажа на Ивелина Атанасова, с цел да запознае децата, родителите и техните учители с дигиталния свят и технологиите.

Като родители сме отговорни да учим децата си как да се справят в живота, помагайки им да изградят солидна ценностна система, включително потребността от социалните мрежи. Основните правила, с които е редно да са наясно са:

#Да не бързат. Независимо колко са оправни с дигиталните устройства, децата имат лукса да изчакат преди да имат свой собствен профил във Facebook и/или друга социална мрежа, - поне докато натрупат достатъчно знания за цифровите технологии и медии. Междувременно можете спокойно да ги запишете в Уча.се и/или други любознателни интернет портали, които ще им помогнат да утвърдят своите познания по математика, литература и др.

#Да не се сприятеляват с непознати. Смеем да твърдим, че в наши дни т.нар. “детска площадка” е уеб мрежата. Свят където всичко е възможно, включително и лошите неща. Децата трябва да са наясно, че не всичко, което съществува в интернет е истина, не всеки е този, за който се представя и потокът от информация може да бъде погрешен.

#Като родители имате прави да следите дейността им в мрежата...