Много родители има какво да научат от журналистката Николета Маданска. Тя сподели, че по-големият ѝ син днес предпочита книжките пред екраните – нещо, което много родители искат да постигнат, но малко успяват. Каква е тайната? Нито ден без книжка:

„С Йоан се убедих в нещо, в което искрено вярвах още преди да родя - четенето на книжки от самото начало има значение“, написа Николета в Инстаграм. „Нито ден без книжка. До момента резултатите са налице - Йоан не спира да говори, има изключително богат речник за възрастта си и предпочита книжки пред екрани. Сега Мишо поема щафетата.“

Йоан, който е син на журналистите Николета Маданска и Венелин Петков, се роди в края на ноември. Момченцето се научи да ходи точно на 8 март тази година и вече изявява музикални предпочитания.

Откакто чу "Танцът на захарните цветя" ("Лешникотрошачката"), Йоан иска само "уаус"... валс“ – написа щастливата майка в Инстаграм.

Вторият син на двойката се роди година и 1 месец след раждането на батко си Йоан. Изглежда майка му е решила да използва същата стратегия за възпитанието му. Не само това, но и книжката, която Мишо чете, носи следите от честата употреба.

Повечето специалисти препоръчват деца под 2 години да не прекарват никакво време пред екрана на телевизора или телефона. Над 2-годишна възраст децата могат да гледат образователни програми, но не повече от час на ден. Препоръчително е по възможност децата да се пазят от екрани поне до 5-годишна възраст.

Още за семейството на Николета Маданска: