Мъж и жена от Еквадор са най-възрастната женена двойка в света. Хулио Сезар Мора Тапиа е на 110 години, а съпругата му Валдармина Рейес – на 104. Двамата са женени от 79 години, а бракът им ставал все по-стабилен с времето.

Преодолявайки лоши моменти и трудности, наслаждавайки се на радости и щастливи дни заедно, двамата стават най-възрастната женена двойка, на обща възраст 214 години.

Как започва тази дълга любов

Двамата се запознават, когато Валдрамина отива на гости на сестра си. В същата сграда живее и Хулио. Запознава ги съпругът на сестра й, който е негов братовчед.

В началото двамата са само приятели. Постепенно приятелството им прераства в любовна връзка. Години по-късно решават и да се оженят.

Двамата се женят на 7 февруари 1941 година. Сватбата им е в тесен кръг, като се венчават в най-старата църква в Охайо.

Имат 5 деца, като всички те завършват колеж. Вярват, че образованието е най-доброто, което можеш да дадеш на децата си и така те спокойно могат да поемат по своя път, напускайки родната къща. Най-големият им син умира на 58 години. Днес те имат 11 внуци, 21 правнуци и 9 пра-правнуци. Вярват, че семейството и подкрепата, която можеш да получиш от най-близките е най-ценното в живота.   

ТЯ за НЕГО

Валдрамина счита, че въпреки възрастта си Сезар е мъж с младежки дух. Той има усет към литературата и във времето е писал за нея няколко стихотворения. А това го прави много специален за нея.

ТОЙ за НЕЯ

Хулио се влюбва във Валдрамина, защото я намира за изключително красива. Харесва му, че може да води с нея дълги и разумни разговори. Счита, че характерът й е сговорчив и това я прави лесна за комуникация.

Тайната формула на дълъг семеен живот като за Гинес  

  • Семейството се гради с любов, уважение, честен труд.

  • Отговорност и на двамата е разбирателството.

  • Да се наслаждаваш на компанията на всеки член от семейството също е важно. Аура Сесилия – една от дъщерите им, споделя, че често си правят филмови вечери, за да прекарват време заедно.

  • Отглеждат зеленчуци и плодове в градината си. Това ги събира да се трудят заедно.

  • С продукцията готвят храна и канят приятелите си на вечеря. Така си осигуряват приятни моменти в хубава компания и поддържат духа си млад.  

  • "Любовта ни кара да растем емоционално един до друг. И така да не се страхуваме от бъдещето", казват двамата.

  • Време и търпение – това ни помогна да се напаснем един към друг и да станем пример за по-младите.

 


Открития и събития ПРЕДИ които са родени Хулио и Валдрами

Хулио е роден на 10 март 1910 година, а Валдрамина на 16 октомври 1915.

Хулио е роден преди кораба „Титаник“ и епичната история около него.

И двамата са се появили на белия свят преди съществуването на телевизията.